fbpx

Rödbetssoppa med ingefära och smetana

In
RECEPT & FOTO: Jill Wallentin

Persisk-spenat-webben

En fantastisk god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Servera gärna i små snapsglas som mumsig och färgsprakande förrätt. Rödbetor har inte bara en vacker färg, de innehåller även en massa nyttigheter. Nitrater har exempelvis visat sig öppna upp kärl till muskler och hjärna vilket leder till ökad fysik prestation. 

Du behöver (4 portioner)
500 g kokta rödbetor
5 dl grönsaksbuljong
2 msk ingefära färskriven
1 st vitlöksklyfta
1 st citron, saften
salt
nymalen svartpeppar
Smetana eller créme fraiche persilja

Gör så här
Koka rödbetorna tills mjuka (eller köp färdigkokta). Skala dem och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt. Häll upp i serveringsglas eller skålar. Toppa med smetana, nymalen svartpeppar och en persiljekvist.

 

 

Skicka gärna ett mail så hör vi av oss!

Not readable? Change text. captcha txt
Persisk-spenat-webbenGetost_björnbär_Foto_Jill-Wallentin_1