Covid-19

”Ät hälsosam mat, delta i fysiska aktiviteter som du tycker om och som du upplever som avkopplande. Håll saker i perspektiv.” (Världshälsoorganisationen, WHO)

Som besökare kan du känna dig trygg hos oss och att träna och måna om sin hälsa, både fysiskt och psykiskt har kanske aldrig varit viktigare. Med ett välutrustat gym på takterrassen, avslappnande yogaövningar, fem olika typer av bastubad och pooler med ultrafiltrering så kan du stärka dig själv och minska stressen i kroppen.

Vi uppdaterar kontinuerligt våra rutiner och följer myndigheternas rekommendationer och gör allt för att Centralbadet ska fortsätta vara din plats för välgörande upplevelser och återhämtning.

Dubbelt så mycket plats
För att du ska kunna känna dig lika trygg som du brukar har vi på Centralbadet minskat det maximala antalet besökare till hälften. På så sätt skapar vi rejält med utrymme och luft för var och en att röra sig på. Vi håller också ett säkerhetsavstånd till varandra på 1,5–2 meter överallt på anläggningen: i reception, omklädningsrum, pooler, gym, bastu och restaurang (där vi till exempel bara dukar vi vartannat bord). Har du frågor så tveka inte att fråga oss i den övre receptionen.

Gymma i frisk luft på taket
Frisk luft och träning är en oslagbar kombination för att boosta ditt immunförsvar. Vi har ett unikt och välutrustat vintagegym utomhus på takterassen för både individuell- och gruppträning (Nordic Outdoor Training). Viktigt att du tränar lagom med mycket återhämtning.

Vårt inomhusgym har tre olika avdelningar: kondition, free motion & fria vikter. I varje sektion befinner sig maximalt fyra deltagare samtidigt. Ta gärna med egna handskar.

Fortsätt att göra detta trots krisen: https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/experterna-detta-kan-du-fortfarande-gora-trots-krisen/

Heta hälsokuren
Den fattiges apotek sa man förr och redan de gamla romarna visste att bastubad var rena rama styrke- och hälsokuren. Vi har ett flertal olika bastumiljöer med skilda teman och varierande temperaturer, max antal personer i respektive bastu är fyra stycken.

Hälsoeffekter vid regelbundet bastubadande: https://www.telegraph.co.uk/science/2017/10/09/saunas-cut-pneumonia-risk/

Hjärtlig hälsa:
https://www.bastuakademien.se/sv-SE/v%C3%A5rt-arbete/h%C3%A4lsa-och-bastu-29214544

Ljusa tider året om
Centralbadets ljusterapi bygger på en speciell solsimulator som följer solens hela spektrum, vilket ger både ljus och skön värme. En liten stunds solbadande hjälper kroppen att aktivera D3-vitaminer, vilket stärker kroppens immunförsvar.

Starka lungor
P.A.C.E och Yoga stärker andningsmusklerna och ökar ditt fysiska, mentala och känslomässiga välmående. Vi har en gräns på maximalt sex deltagare vid varje inomhuspass.

Länk till träningsschema: https://centralbadet.se/trana-i-stockholm/traningsschema-centralbadet-stockholm

Restaurangen
Som gäst kan du fylla på med energi i Ecobaren där det serveras mat tillagad från grunden med ekologiska råvaror. På menyn finns också vitaminrika shots och smoothies samt energitallrikar. Vi tillämpar endast bordsservering. Nu är även vår fina uteservering öppen – varmt välkommen!

Rent vatten
Samtliga pooler rengörs med bland annat ultrafiltrering, som är ett mekaniskt filter som bakterier eller virus inte kan ta sig igenom. Poolerna renas alltså grundligt och har även en effektiv klorhalt. Virus dör i kontakt med klorerat vatten.

Se tidigare upplagd information gällande Centralbadets åtgärder och riktlinjer:
https://www.centralbadet.se/simma-lugnt-pa-centralbadet/