Simma lugnt på Centralbadet

Viktig information med anledning av covid-19. Centralbadet följer löpande utvecklingen och myndigheternas rekommendationer kring coronaviruset och har vidtagit en mängd åtgärder för att du som besökare ska känna dig trygg vid ett besök hos oss.

Som gäst förväntar vi oss också att du visar hänsyn och avvaktar med besök om du har symptom som förkylning, feber, hosta eller snuva. Har du nyligen varit i ett riskområde så gäller samma uppmaning. Vi förbehåller oss även rätten att avvisa gäster som uppvisar symptom. De förhöjda säkerhetsrutinerna gäller också naturligtvis våra egna medarbetare och vi hjälps alla åt att värna om vår hälsa.

Anläggningen
* Vi går ner till 25 procents beläggning för att på så sätt skapa gott om utrymme för våra gäster.
* Hygienstandarden har alltid varit central hos oss. Nu höjer vi ribban ytterligare och lägger ännu mer kraft på städning och ytdesinfektion av alla utrymmen.
* Alla våra pooler har så kallad ultrafiltrering, vilket är ett mekaniskt filter där vattnet passerar ett membran med mycket små hål (mindre än 0,05 µm). Hålen är så små att varken bakterier eller virus kan passera filtret och man talar därför om en mikrobiologisk barriär. Poolerna har därmed en utomordentlig rening och även en effektiv klorhalt.
* Utöver vårt gym inomhus, som hela tiden rengörs rigoröst, så har vi också ett gediget välutrustat utomhusgym på takterrassen. Frisk luft och träning är en oslagbar kombination för att boosta immunförsvaret. Kanske är det i dagsläget viktigare än någonsin att ta hand om sin kropp och sitt välmående.

Klasser och behandlingar
* Alla våra inomhusklasser består nu av maximalt sex deltagare.
* Alla behandlingar går att boka separat utan att betala relaxentré.

Restaurangen
* Restaurangen är öppen och serverar dagens rätt och à la carte och vi tillagar det vegetariska utbudet på beställning. Vi frångår dock buffén.

Bastun
* Tydligen har det visat sig vara väldigt effektivt att bada bastu i tider som dessa.
* Vi begränsar nu platserna till max 3–6 personer/bastu (beroende av bastu).

På youtube/sociala medier/nätet finns det en del att hitta om ämnet:

Övrigt
* Hos oss kan du sola året om. Centralbadets ljusterapi bygger på en speciell solsimulator som följer solens hela spektrum, vilket ger både ljus och skön värme. En liten stunds solbadande hjälper kroppen att aktivera D3-vitaminer, vilket stärker kroppens immunförsvar.
* Ta gärna med en egen yogamatta.
* Viruset sprids ej via svett, så det går alldeles utmärkt att nyttja bastuavdelningen.
* Glöm ej att fortsätta träna – var rädd om din hälsa, dina medmänniskor och dig själv. Med klokskap kan man simma lugnt.

Vid frågor på ovanstående är ni välkomna att höra av er till oss.
Varma hälsningar från oss alla på Centralbadet!