60min Smartsim Privatlektion

Smartsim är en träningsform som endast finns hos oss i hela Sverige. Lär dig simma med större rörelsefrihet, koordination och flow för bästa möjliga simupplevelse.

Vad är Smartsim?
Smartsim bygger på Alexanderteknikens kroppsmedvetna principer applicerade på rörelser i vatten. Genom att vara medveten om hur du rör dig i vattnet kan du förbättra ditt rörelsemönster, och på så vis simma på ett sätt som är skonsamt för din kropp. Där traditionell simning fokuserar på snabbhet och explosivitet i vattnet, handlar Smartsim mer på själva upplevelsen, att stärka kopplingen mellan kropp och sinne, utforska ditt förhållande till vattnet, få bättre koordination och ökad rörelsefrihet. Och njuta! Eftersom läraren befinner sig tillsammans med dig i vattnet kan hon enkelt kommunicera med dig, ge detaljerad feedback och demonstrera de olika rörelserna på ett tydligt sätt. Med lätta händer på armar och nacke kan läraren guida dig till optimal balans.

Lär dig simma:
För dig som är nybörjare eller rädd för vatten är Smartsim bra då fokus ligger på att du ska känna dig trygg i vattnet innan du lär dig rörelserna. Genom att utforska kroppens egen flytkraft får du en naturlig och avslappnad kontakt med vatten. Att simma är något alla förväntas kunna men enligt Svenska Livräddningssällskapet är det två miljoner vuxna som inte kan simma i Sverige. Det är många som aldrig har lärt sig eller som varit med om traumatiska upplevelser och därför undvikit all kontakt med vatten. Många som kommer till Sverige från andra världsdelar har aldrig fått lära sig i sina hemländer. Det är också flera som lärt sig simma som barn men sedan inte tillbringat så mycket tid i vatten och därför blivit osäkra och har svårt att slappna av i vattnet. Centralbadets lugna harmoni erbjuder en perfekt miljö för att du ska känna dig bekväm i vattnet och lära dig simma i lugn och ro.

Friskvård:
För dig som har värk eller skador, som led-, nack- eller ryggvärk, är träning i vatten ett bra sätt att stärka kroppen. Men att simma med dålig teknik kan göra skadorna värre. Smartsim lär dig simma utan att belasta kroppen fel, du får ökad rörelsefrihet och simmar med större lätthet. Dessutom är den här simträningen bra för dig som vill förebygga skador. Vi fokuserar på kvalitet snarare än kvantitet. Alltså, hellre simma bra än simma långt och fort.

Utveckling:
För de som vill förbättra sin simteknik eller lära sig ett nytt simsätt har Smartsim också något att erbjuda och passar alla som tycker om att simma. Du lär dig simma mer effektivt, fritt, balanserat och kraftfullt, oavsett vilken nivå du är på.

Lektioner:
Vi erbjuder lektioner inom olika simstilar, så som crawl, ryggsim, bröstsim och fjärilssim vilka passar både dig som är nybörjare och dig som redan kan simma samt vill förbättra din teknik. Även du som har ont i rygg och leder kan med fördel dra nytta av Smartsim.

Måndag 16.00 – 20.00
Onsdag 16.00 – 20.00
Torsdag 16.00 – 20.00

Privatlektion: 800kr/lektion
Tid: 60 min

Bra att veta:
Skåp ingår, medtag gärna simglasögon och egen handduk eller hyr på Centralbadet enligt gällande
prislista. Vill du nyttja Spaanläggningen i samband med lektionen, får du 100 kr i rabatt på badentrén.

Bokas här på hemsidan genom att ‘klicka på boka/köp knappen’ här nedan
eller via telefon: 08-21 88 21

Vill du veta mer om Smartsim kontakta Esther på: esther@balansdemar.se

Klicka HÄR för gruppkurser i Smartsim.

BOKA/KÖP
TILLBAKA

Liknande produkter

Boka/Köp

Boka/Köp

Skicka gärna ett mail så hör vi av oss!

Not readable? Change text. captcha txt